Ağız kanserleri dediğimizde aslında hem ağız boşluğunun içinde hem de ağzın gerisinde yer alan orofarenks dediğimiz bölgede görülen kanserler aklımıza gelir. Bu kanserli dilde, dişte, dişetinde, kemikte, orofarenk dediğimiz boğazın ve dilin gerisinde yer alabildiği gibi dudakta da yer alabilen bir hastalıkdır.
Ağız kanserlerinin çoğunluğu 45 yaşın üzerinde ortaya çıkar ve erkeklerde oluşma olasılığı kadınlara oranla 2 kat fazladır.
Ağız Kanserleri erken dönemde teşhis edilerek tedavi sağlanmazsa yayılarak sürekli ağrı, fonksiyon kaybı, tedavi sonrası düzeltilmesi mümkün olmayan yüz ve ağız deformiteleri, hatta ölümlere neden olabilir. Diş hekimine düzenli aralıklarla gidilmesi ağız kanserlerinin erken dönemde yakalanması açısından da önemlidir.
Ağız kanseri erken tedavi edildiğinde iyileşme olasılığı yüksektir. Erken tanı olarak değerlendirilen 1 cm çapında ve 1 gram ağırlığındaki malign lezyon 1 milyar hücre içermektedir ve bu küçük kitle ortalama 2,5 ile 8,5 yıl arasında oluşmaktadır. Bu yüzden 1 cm’nin altındaki lezyonların teşhis edilmesi tedavi açısından çok büyük önem taşır. Ameliyat sonrasında yumuşak dokuda veya deride bir takım rekonstrüktif ameliyat gerçekleştirmek veya kemikleri protezler ile değiştirmek gerekli olabilir. Tedavide ağızları değiştirilen hastaların onarıcı diş hekimliği, konuşma terapisi ve beslenme danışmanlığı almaları gerekebilir. Tedavi sonrası konuşmaları veya görünümleri değişen kişiler veya tedaviyi özellikle stresli bulan kişiler için psikolojik destek de gerekli olabilir.
AĞIZ KANSERİ
DÜNYADA HIZLA
ARTAN BİR HASTALIKTIR.
Optik (ışık) bazlı florasan teknolojisi ile çalışan OralID yaydığı mavi ışık ile doktorunuzun ağız kanseri, ön kanser ve diğer anormal lezyonların erken evrede tespit etmesini sağlar. Bu sayede bir çok hayat kurtarılabilir.
OralID muayenesi yaklaşık 2-5 dakika sürer ve çıplak gözle görülmeyen ağız anormalliklerinin doktorunuz tarafından tespit edilmesini sağlar.
Eğer 17 yaş ve üzeri iseniz, 6 ayda bir ağız kanseri taraması yaptırmanız önerilir.
- HPV(Human Papilloma Virüs)
- Alkol
- Sigara
- Tütün
- Yaş (40 yaş ve üstü)
- Genetik
HPV virüsü (Human Papilloma Virüs / İnsan Siğil Virüsü)
Human Papilloma virüsü (HPV) bulaşıcı yaygın ve belrti göstermeyen, ten teması veya cinsel yol ile bulaşabilen bir virüs çeşididir. Tüm dünyada cinsel yönden aktif insanların %50sinden fazlası yaşamları sırasında HPV virüsü ile karşılaşırlar. Bu virüs ağız kanserine sebep olmaktadır.
Ağız Kanseri belirtileri
- Ağız içinde kolaylıkla kanayan ve iyileşmeyen yaralar
- Diş etlerinde, dilde veya ağız içerisinde beyaz ve kırmızı benekler
- Ağzın herhangi bir bölümünde his kaybı veya uyuşukluk
- Takma dişlerin kötü bir şekilde yerleşmesine neden olan çene şişkinliği
- Sesteki değişiklik
- Çiğneme ve yutmada güçlük
Kaliteli hizmet
Kaliteli hizmetten ödün vermeyen hekimlerimizle diş sağlığı polikliniğimizde sizlere en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz.
%100 memnuniyet
Hizmet politikamızla %100 hasta memnuniyeti için çalışıyor ve sizlere uygun ödeme planlarıyla her daim yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.
Sorunuz mu var?
Bizimle her türlü sorularınızı paylaşabilirsiniz böylelikte size yardımcı olmaya bir adım daha yaklaşmış oluruz.
Peki nasıl?
Bize aşağı kısımda bununan iletişim bölümlerinden kolaylıkla ulaşabilir veya iletişim sayfamızdan bir mesaj iletebilirsiniz.Böylelikle çalışanlarımız sizi en kısa zamanda arayacaktır. İletişim
Engelli hastalarımız için
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halen engelliler birçok sosyal ve sağlık sorunları yaşamaktadır. Engelli bireylerin rehabilitasyonu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üzerine eğilmesi gereken bir problemdir.
Polikliniğimiz
Engelli hastalarımız için gayet kullanışlı şekilde tasarlanmış polikliniğimize sizleri de ağırlamaktan memnuniyet duyarız. Devamı