“Rutin kontroller dişlerinizi sağlığını sürdürülebilmesi için çok önemlidir.”
Semptomlar & Tanılar
Ağız ve Çene Cerrahisi
Halk arasında gömülü(gömük) dişlerin, yani genellikle ağızda çıkamayan 20 yaş dişleri çekimi işlemi olmak üzere, kist operasyonları, ağız tümörlerinin çıkarılması-temizlenmesi operasyonlarını, implant cerrahisini, frenilektomi – vestibüloplasti – frenulum – (yani dudak, yanak ve dil gibi oluşumları sert dokuya bağlayan kas ataçmanlarının) serbestleştirilmesi operasyonlarını, çene kemiğini ilgilendiren, eklem cerrahilerini çene cerrahisi branşı yapmaktadır.
Gömük Yirmi Yas Operasyonu
Sürme zamanı geldiği halde çeşitli nedenlerle ağızda yerini alamayan dişlere ” gömülü dişler” denir. Üçüncü büyük azı dişleri ( yirmi yaş dişleri veya akıl dişleri olarak da bilinir ), en sık rastlanan gömülü dişlerdendir. Üçüncü azı dişlerinin sürebilmesi için ağızda yer bulunmuyorsa ve kişi 25 yaşına geldiği halde halen sürmemişse, ” gömülü ” olarak değerlendirilirler. Bazen de bu dişler kısmen sürer, ancak hiçbir zaman tam yüksekliğe ulaşamazlar. Üçüncü azılarınız henüz sürmemişse, diş hekiminizi ziyaret ederek durum hakkında bilgi edinebilir ve gömülü kalan dişlerin neden olabildiği ağrı, şişme, enfeksiyon, çürük ve diş eti hastalıkları gibi bazı problemler ortaya çıkmadan etken dişin çekilmesini sağlayabilirsiniz.
Apikal Rezeksiyon Operasyonları
Apikal rezeksiyon nedir?
- Diş kökü ucundaki kistin veya enfeksiyonun, diş kökünün 1/3 lük alt kısmıyla beraber çıkartılması işlemidir.
Apikal rezeksiyon ameliyatı hangi durumlarda uygulanır?
- Diş kökünde meydana gelen ve kanal tedavisiyle geçmeyen kistlerde veya enfeksiyonlarda uygulanır.
- Dişe gelen travma sonucu, diş kökünün kırıldığı durumlarda uygulanır.
- Dişin kök gelişimini tamamlamadığı durumlarda, dişe kanal tedavisi yapılması gerekirse, dişin kök ucunu kapatmak için uygulanır.
- Dişin kök yapısı ve şekli, kanal tedavisinin yapılmasına izin vermediği durumlarda apikal rezeksiyon yapılır.
Kist Operasyonları
Dişlerin köklerinde veya çene kemiğinin herhangi bir bölgesinde gelişebilen normalin dışındaki patojen yapılara kist denilir. Kist cerrahisi zorunlu bir işlem olup sadece ilaç kullanımı ile ne yazık ki iyileşme sağlanamamaktadır. Bu nedenle çene cerrahları tarafından sınırları belirlenip bulundukları bölgeden cerrahi olarak çıkarılmaları gerekmektedir.Kist operasyonları zamanında yapılmaz ve kist uzun zaman çene içerisinde kalırsa çene kemiğinde ciddi deformasyonlara neden olabilmektedirler. Bu nedenle tespit edilen kistlerin en kısa sürede çene cerrahı tarafından cerrahi olarak çıkarılmaları gerekir. Cerrahi işlemden sonra düzenli aralıklarla kontrollerinin yapılması çok önemlidir. Bu şekilde kistin neden olduğu kemik kaybının iyileşme süreci izlenmelidir.
Çene Eklemi Tedavileri
Çene Eklemi Nedir?
Çene eklemimiz kulağımızın hemen önünde yer alır. Alt çenenin işlev görmesinin en önemli parçasıdır. Eklemin temel görevi serbest bir kemik olan alt çenenin kafatasına bağlanmasını sağlamaktır. Çenenin açılıp kapanabilmesi için iki kemik yüzeyinin arasında(alt çene ve kafatası) bir kıkırdak bulunur. Bu kıkırdağın daima yerinde ve bütünlüğünü koruyarak kalması çene eklemi sağlığı açısından oldukça önemlidir.
Çene Eklemi Hastalıkları veya Bozuklukları
Sıklıkla karşımıza ağız açıp kapatırken ses veya tıkırtı bazense açılışta kısıtlama ve/veya ağrı olarak ortaya çıkar. Bu durumun ortaya çıkmasına sebep olabilecek birçok faktör vardır. Bu faktörleri sıralayacak olursak;
- Büyük Travmalar (araba kazası veya çeneye alınan büyük darbe)
- Küçük Travmalar (parafonsiyonel hareketler yani normalde yapılmaması gereken diş sıkma, diş gıcırdatma, uzun süre sakız çiğneme)
- Dişlere ve Çenelere ait Yapısal Bozukluklar (diş çapraşıklığı, açık kapanış, derin veya örtülü kapanış, alt çenenin aşırı önde veya geride oluşumu
Kaliteli hizmet
Kaliteli hizmetten ödün vermeyen hekimlerimizle diş sağlığı polikliniğimizde sizlere en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz.
%100 memnuniyet
Hizmet politikamızla %100 hasta memnuniyeti için çalışıyor ve sizlere uygun ödeme planlarıyla her daim yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.
Sorunuz mu var?
Bizimle her türlü sorularınızı paylaşabilirsiniz böylelikte size yardımcı olmaya bir adım daha yaklaşmış oluruz.
Peki nasıl?
Bize aşağı kısımda bununan iletişim bölümlerinden kolaylıkla ulaşabilir veya iletişim sayfamızdan bir mesaj iletebilirsiniz.Böylelikle çalışanlarımız sizi en kısa zamanda arayacaktır. İletişim
Engelli hastalarımız için
Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halen engelliler birçok sosyal ve sağlık sorunları yaşamaktadır. Engelli bireylerin rehabilitasyonu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üzerine eğilmesi gereken bir problemdir.
Polikliniğimiz
Engelli hastalarımız için gayet kullanışlı şekilde tasarlanmış polikliniğimize sizleri de ağırlamaktan memnuniyet duyarız. Devamı