“Rutin kontroller dişlerinizi sağlığını sürdürülebilmesi için çok önemlidir.”

Semptomlar & Tanılar

Diş kliniklerimizin “Pedodonti” (Çocuk dişleri) bölümü, doğumdan ergenlik çağına kadar süregelen ve yaşamın büyüme ve gelişim bakımından çok önemli bir kesitinde yer alan 0-14 yaş arası bebek, çocuk ve gençlerin ağız ve diş sağlığını koruyup takip eden bölümdür.

Son yıllarda çürük sıklığı konusunda yapılan araştırmalara göre; çocuklarda çürük sıklığının, hem süt dişlenme (2-6 yaş arası) döneminde hem de karışık dişlenme (7-12 yaş arası) döneminde %90’lara ulaştığı görülmektedir. Bu nedenle, çocuğun gelecekteki ağız ve diş sağlığını ve en önemlisi genel sağlığını da koruyabilmek için çürükten koruyucu yöntemlerin uygulanması büyük önem taşımaktadır.

Çocuk Süt Dişlerinin Önemi

Süt dişleri, daimi dişlerin öncüleridir. Kalıcı dişlerin sağlıklı olarak çıkmalarını sağlamaları ve sürülecekleri yolu belirleyici özellikleri nedeniyle son derece önemlidirler. Bu nedenle geçici olduklarını düşünerek süt dişlerindeki sorunları gözardı etmek çok yanlıştır. Unutulmamalıdır ki, süt dişlerindeki tahribat, gelecekteki diş sağlığını da etkileyecektir.

Çocuk Diş Hijyeni:

  • Çocuğunuz 6-8 aylıkken, temiz bir tülbent veya gazlı bez ile diş yüzeylerinin temizleme işlemine başlanmalıdır.
  • Diş fırçası kullanımına ise çocuğun arka dişlerinin çıkmasından sonra (ortalama 2,5 – 3 yaşında) başlanması uygundur.
  • Okul öncesi çocuklarda diş fırçalama için bir teknik ile uygulatmak çok zordur. Bu yaşlarda önemli olan, çocuğa diş fırçalama alışkanlığı kazandırmaktır.
  • Çocuklar diş fırçalarken çoğu zaman dişlerin görünen veya kolay ulaşılan yüzlerini fırçalar.
  • Oysa çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara yüzleri ve çiğneyici yüzeylerinin de temizlenmesi gerekir. Bu nedenle fırçalama okul çağına kadar Anne-Baba kontrolünde yapılması gerekir.
  • Çocuğun diş fırçası, yaşına ve ağız büyüklüğüne uygun olmalıdır. Sabah kahvaltısı sonrası ve gece yatmadan önce, sadece üçer dakikalık etkili bir fırçalama işlemi yeterlidir.
  • Oysa çürüklerin önlenmesi için dişlerin ara yüzleri ve çiğneyici yüzeylerinin de temizlenmesi gerekir. Bu nedenle fırçalama okul çağına kadar Anne-Baba kontrolünde yapılması gerekir.
  • Her iyi alışkanlık gibi diş fırçalama alışkanlığı da çocukluk döneminde kazanılacaktır.

Diş Hekimiyle İlk Tanışma

Çocukların diş doktoru ile ilk tanışmasının, sonraki dönemlerde diş tedavisi sırasındaki davranışlarını etkileyebileceği için oldukça önemlidir. Çocuğunuzun bir diş hekimi ile tanışması için doğru olan zaman, ilk dişlerin çıkmasından hemen sonra olmalıdır.Doktorunuza gelmeden birkaç gün önce çocuğunuzla diş hekimi oyunu oynayın. Örneğin o bir diş hekimi olsun, siz hasta olun, sizin dişlerinizi fırçalasın.Diş hekiminin sadece onun dişlerine bakmak isteyeceğini anlatın.

Kaliteli hizmet

Kaliteli hizmetten ödün vermeyen hekimlerimizle diş sağlığı polikliniğimizde sizlere en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz.

%100 memnuniyet

Hizmet politikamızla %100 hasta memnuniyeti için çalışıyor ve sizlere uygun ödeme planlarıyla her daim yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz.

Sorunuz mu var?

Bizimle her türlü sorularınızı paylaşabilirsiniz böylelikte size yardımcı olmaya bir adım daha yaklaşmış oluruz.

Peki nasıl?

Bize aşağı kısımda bununan iletişim bölümlerinden kolaylıkla ulaşabilir veya iletişim sayfamızdan bir mesaj iletebilirsiniz.Böylelikle çalışanlarımız sizi en kısa zamanda arayacaktır. İletişim

Engelli hastalarımız için

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de halen engelliler birçok sosyal ve sağlık sorunları yaşamaktadır. Engelli bireylerin rehabilitasyonu tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de üzerine eğilmesi gereken bir problemdir.

Polikliniğimiz

Engelli hastalarımız için gayet kullanışlı şekilde tasarlanmış polikliniğimize sizleri de ağırlamaktan memnuniyet duyarız. Devamı